‏‏‎

TRUDNIČKO FOTOGRAFISANJE

150e

Sat vremena fotografisanja u Vašem domu, prirodi ili studiju.

Između 40 i 50 obrađenih fotografija u punoj rezoluciji na on-line galeriji.


ODGOVORI NA ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

OBJAVLJIVANJE FOTOGRAFIJA

Broj fotografija u galeriji

Nikada ne mogu znati koliko će tačno fotografija biti u galeriji, ne ograničavam se na pet, deset, dvadeset. Broj zavisi i od toga koliko se osoba fotografiše (maksimum 5) ako se trudnici pridružuju budući otac ili starija deca, a takođe može zavisiti od menjanja odevnih kombinacija.

Kako da se obučem?

Trudnice se jednako lepo fotografišu u kežual varijanti (farmerice, majica), u vešu, košuljama, kao i u specijalno šivenim haljinama za trudnice, a uvek se možete fotografisati i potpuno nage. Na fotografisanju možemo promeniti do tri kombinacije ako nam vreme dozvoli, a ukoliko se fotografišete sa ostalim članovima porodice, mnogo je važno da se uskladite pri oblačenju. Birajte zemljane tonove, odeću bez printova i velikih natpisa.

Kada je najbolje napraviti trudničke fotografije?

Idealno bi bilo da se fotografišete u sedmom ili osmom mesecu trudnoće iz razloga što se tada stomak lepo vidi. a Vama fotografisanje neće pasti teško. Fotografisanje je moguće obaviti ranije, u, na primer, blizanačkoj trudnoći, kada je stomak izraženiji već od petog meseca.

Vreme fotografisanja

U skladu sa vašom željom oko lokacije za fotografisanje određujemo i vreme fotografisanja. Ukoliko birate zatvoren prostor, bilo da je to Vaš stan, moj studio ili neki lokal, fotografišemo se u prepodnevnim časovima. Najlepše fotografije u prirodi nastaju u vreme zalaska Sunca.

Kako da se pripremim za shooting?

Čista kosa i uredni nokti, depilacija i eventualno blaga šminka, stavke su koje će same posebi učiniti da se osećate lepo.
Vodite se mišlju da ste samo sada trudni sa tom bebom koju nosite, te da ste angažovali fotografa iz čiste ljubavi prema još neviđenom biću. Za vreme seta, dovoljno je samo da mislite na bebu. :)

šta ako budemo morali pomerati termin

Termini se rezervišu isključivo uplatom nepovratnog iznosa za rezervaciju datuma (30 odsto cene paketa) koji Vam garantuje jedno pomeranje termina za prvi sledeći koji odgovara i Vama i meni.

Fotografisanje van sombora

Bez brige, iako je moja baza Sombor, u njemu živim i tu mi je studio, veliku većinu fotografisanja radim van njega. U domovima porodica po skoro celoj Vojvodini, na raznim lepim i popularnim lokacijama, pa i onim manje popularnim, "samo našim" lokacijama. Kako izlazak na teren nema posebnu tarifu koja se dodaje na utvrđeni paket, ipak je potrebno, za fotografisanje van Sombora, doplatiti putni trošak ( cenu goriva do mesta za koje se dogovorimo i nazad) koji obračunavamo na dan fotografisanja.

Dostavljanje galerije

Rok za dostavu celokupne galerije jeste tri nedelje od dana fotografisanja (21 dan) najkasnije. Zavisno od obima angažovanja u određenom periodu, galerija će u većini slučajeva stići dosta ranije, a samo je u izuzetnim i nepredviđenim okolnostima moguće da galeriju dostavim kasnije, no tada ću Vas, uz obrazloženje, o tome obavestiti.

"Sneak peak" fotografije su moja dobra volja i uglavnom ih pošaljem istog dana, ukoliko mi vreme i obaveze dozvole. Ako isti dan niste dobili bar jednu fotografiju sa seta, to ne znači da sa galerijom nešto nije u redu. Imajte na umu da sam i ja ljudsko biće koje ne može sedeti 24 časa za kompjuterom, a jedna obrađena fotografija nije samo jedan klik.
Nestrpljenje da stigne galerija i te kako razumem, pa ko ne bi bio nestrpljiv i uzbuđen? :) Ipak, zapitkivanja tipa "kada će fotke" neće ubrzati proces već samo stvoriti nepotreban pritisak. Izreka kaže da "što je brzo to je i kuso", a kako se svakoj fotografiji maksimalno posvećujem i pazim na sve i jedan detalj, razumljivo je da za lepu galeriju treba vremena.

Nakon što Vam dostavim zaštićen link na kom se, lepo poslagane nalaze najdragocenije uspomene, Vaša obaveza je da u roku od mesec dana preuzmete sve fotografije na računar ili hard disk. Link ka galeriji biće vam dostupan mesec dana i za to vreme možete da ga prosledite kome god želite.

OBJAVLJIVANJE FOTOGRAFIJA

Objavljivanje fotografija na Instagram stranici ili sajtu za svakog fotografa je jako važno. Kako se svaka nastala fotografija smatra autorskim delom fotografa, fotograf je u njenom vlasništvu jednako koliko i klijent koji plaća fotografa za uslugu fotografisanja. Ukoliko ne želite da se Vaše fotografije nađu u mom portfoliju, što je u nekim slučajevima sasvim razumljivo, potrebno je da potpišemo ugovor o odricanju od autorskih prava, te u tom slučaju fotografije ostaju samo Vama, a ja se obavezujem da ću ih, nakon što ih preuzmete, ukloniti sa svojih servisa za čuvanje galerija. Odricanje od autorskih prava naplaćuje se dodatnih 30 odsto od ukupne cene paketa.