CAKE SMASH

190e

Sat vremena fotografisanja u Vašem domu, prirodi ili studiju.

Između 40 i 50 obrađenih fotografija u punoj rezoluciji na on-line galeriji.
U cenu je uračunata mini torta, rekviziti i odelca za slavljenike, kao i mini porodično fotografisanje.


ODGOVORI NA ČESTO POSTAVLJENA PITANJA

‏‏‎

Broj fotografija u galeriji

Nikada ne mogu znati koliko će tačno fotografija biti u galeriji, ne ograničavam se na pet, deset, dvadeset. Broj zavisi i od toga koliko se osoba fotografiše (maksimum 5), da li se slavljenik/ca presvlači. maksimalan broj fotografija je 50.

kako da se obučem?

Kako biste se slagali uz scenografiju koju zajedno osmislimo, predlažem uvek neutralne i zemljane nijanse, te odeću bez printova i velikih natpisa. Odelca za decu od godinu dana imam i ja i ona su vam na raspolaganju za Cake smash fotografisanje.

Vreme fotografisanja

U skladu sa vašom željom oko lokacije za fotografisanje određujemo i vreme fotografisanja. Ukoliko birate zatvoren prostor, bilo da je to Vaš stan, moj studio ili neki lokal, fotografišemo se u prepodnevnim časovima. Najlepše fotografije u prirodi nastaju u vreme zalaska Sunca.

šta ako budemo morali pomerati termin

Termini se rezervišu isključivo uplatom nepovratnog iznosa za rezervaciju datuma (30 odsto cene paketa) koji Vam garantuje jedno pomeranje termina za prvi sledeći koji odgovara i Vama i meni.

Fotografisanje van sombora

Bez brige, iako je moja baza Sombor, u njemu živim i tu mi je studio, veliku većinu fotografisanja radim van njega. U domovima porodica po skoro celoj Vojvodini, na raznim lepim i popularnim lokacijama, pa i onim manje popularnim, "samo našim" lokacijama. Kako izlazak na teren nema posebnu tarifu koja se dodaje na utvrđeni paket, ipak je potrebno, za fotografisanje van Sombora, doplatiti putni trošak ( cenu goriva do mesta za koje se dogovorimo i nazad) koji obračunavamo na dan fotografisanja.

Iz tehničkih razloga nisam u mogućnosti da obezbedim tortu za fotografisanja van Sombora, te bi to bila vaša obaveza.

Dostavljanje galerije

Rok za dostavu celokupne galerije jeste tri nedelje od dana fotografisanja (21 dan) najkasnije. Zavisno od obima angažovanja u određenom periodu, galerija će u većini slučajeva stići dosta ranije, a samo je u izuzetnim i nepredviđenim okolnostima moguće da galeriju dostavim kasnije, no tada ću Vas, uz obrazloženje, o tome obavestiti.

"Sneak peak" fotografije su moja dobra volja i uglavnom ih pošaljem istog dana, ukoliko mi vreme i obaveze dozvole. Ako isti dan niste dobili bar jednu fotografiju sa seta, to ne znači da sa galerijom nešto nije u redu. Imajte na umu da sam i ja ljudsko biće koje ne može sedeti 24 časa za kompjuterom, a jedna obrađena fotografija nije samo jedan klik.
Nestrpljenje da stigne galerija i te kako razumem, pa ko ne bi bio nestrpljiv i uzbuđen? :) Ipak, zapitkivanja tipa "kada će fotke" neće ubrzati proces već samo stvoriti nepotreban pritisak. Izreka kaže da "što je brzo to je i kuso", a kako se svakoj fotografiji maksimalno posvećujem i pazim na sve i jedan detalj, razumljivo je da za lepu galeriju treba vremena.

Nakon što Vam dostavim zaštićen link na kom se, lepo poslagane nalaze najdragocenije uspomene, Vaša obaveza je da u roku od mesec dana preuzmete sve fotografije na računar ili hard disk. Link ka galeriji biće vam dostupan mesec dana i za to vreme možete da ga prosledite kome god želite.

OBJAVLJIVANJE FOTOGRAFIJA

Objavljivanje fotografija na Instagram stranici ili sajtu za svakog fotografa je jako važno. Kako se svaka nastala fotografija smatra autorskim delom fotografa, fotograf je u njenom vlasništvu jednako koliko i klijent koji plaća fotografa za uslugu fotografisanja. Ukoliko ne želite da se Vaše fotografije nađu u mom portfoliju, što je u nekim slučajevima sasvim razumljivo, potrebno je da potpišemo ugovor o odricanju od autorskih prava, te u tom slučaju fotografije ostaju samo Vama, a ja se obavezujem da ću ih, nakon što ih preuzmete, ukloniti sa svojih servisa za čuvanje galerija. Odricanje od autorskih prava naplaćuje se dodatnih 30 odsto od ukupne cene paketa.